Altijd bereikbaar via 0566 620 909  

Home | Contact | Nieuws

| Over Ons | Catalogus

Actie

FirePro brandblussystemen

FirePro is het enige product wat volledig is gecertificeerd door geaccrediteerde nationale- en internationale instituten en laboratoriums. Daarnaast worden alle producten en processen 2 jaarlijks gecontroleerd door geaccrediteerde instituten waardoor u gegarandeerd en altijd producten van topkwaliteit krijgt.

Dankzij de wereldwijde organisatie van FirePro, komt u, tijdens het bevaren van binnen- en buitenwateren nooit zonder ondersteuning.

Nieuwe blusstof met nanotechnologie ontwikkeld in de ruimtevaart


FirePro is een aerosol blusmiddel gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op nanotechnologie, deze technologie is voor de ruimtevaart ontwikkeld t.b.v. brandbestrijding aan boord van ruimtestations. Na vrijgave in 1998 wordt deze technologie veelvuldig toegepast in militaire applicaties en voor civiele toepassingen op land en offshore waaronder scheepsvaart.

De FirePro aerosol blussystemen bieden veel voordelen. De blusunits zijn van RVS, licht in gewicht, compact en eenvoudig te installeren.

Doordat vluchten voor brand vanaf schepen een stuk moeilijker is dan op land, is het nog belangrijker om over een betrouwbaar en goed werkend blussysteem te beschikken. De grootste kans op brand in schepen zijn de machinekamers door kortsluiting, lekkage van brandstoffen en/of oliën en/of oververhitting. Te denken valt aan machinekamers, boegschroefruimten en/of generatorruimten.

De nieuwe nanotechnologie van de FirePro blussystemen zijn uitermate geschikt om deze typen branden binnen seconden veilig blussen.

Voordelen van de FirePro nanotechnologie op een schip:


- volledig gecertificeerd voor alle brandklassen - onschadelijk voor mens, dier, milieu en materiaal;
- verdrijft geen zuurstof - eenvoudige installatie
- licht en compact - onderhoudsarm
- geen overdruk.

Blusprincipe :


FirePro aerosol bestrijdt en blust brand niet door gebruik te maken van de methoden van verstikking (wegnemen van zuurstof) of koeling. Het blusmiddel stopt de verbrandingsreactie op moleculaire basis door de vrije radicalen te binden.

De FirePro aerosol blussystemen zijn getest en gecertificeerd voor het blussen van branden in de klasse A (vaste stoffen), B (vloeistoffen), C (gassen) en F (olie en vetten) branden.

Robuuste RVS bluseenheid


De FirePro blusunits bestaan uit een hermetisch afgesloten RVS behuizing voorzien van een blok vast blusmiddel. Na activering ontstaat er een wolk met onschadelijke droge Nanodeeltjes ofwel een droge aerosol die zich door een metalen filter en een keramisch koelmiddel onder lage druk in de ruimte verspreidt. De aerosol verlaat de bluseenheid via uitstroomopeningen die zich aan de onderzijde van de blusunit bevinden.
Brandgevaar lithium-ion batterijen (LiBs)


De potentiele bedreigingen door lithium-ion batterijen vragen om een integraal beveiligingsconcept. Normale brandbeveiligingsoplossingen zijn niet toereikend.

Na een grondige studie en vele testen, is de afdeling research & development van FirePro tot de ontdekking gekomen dat de FirePro brandblussystemen uitermate geschikt zijn voor het beheersen en blussen van lithium-ion branden.

Dit heeft alles te maken met de wijze waarop FirePro een lithium-ion brand benadert en de wijze waarop een droge aerosol ingrijpt op deze specifieke brand, namelijk het binden van de vrije radicalen die bij een brand ontstaan.

Onlangs zijn er in bijzijn van leveranciers, vervoerders, brandweer en geaccrediteerde instelling KIWA, uitvoerige testen geweest. Deze testen zijn vastgelegd in een officiële rapportage van KIWA en op aanvraag ter inzage.

Wat bij deze vele testen geleerd naar voren is gekomen, is dat het niet simpel een blusmiddel over de batterijen heen blazen is, maar dat vele aspecten een rol spelen om tot een verantwoordelijke beheersing te komen.

Algemene voordelen FirePro


- volledig gecertificeerd nationale en internationale testinstituten - verdrijft geen zuurstof
- onschadelijk voor mens, dier, milieu en materiaal - eenvoudig te instaleren
- geschikt voor brandklasse A, B, C en F - plug & play na blussing
- detecteren en blussen bij de bron - onderhoudsvriendelijk
- zeer sterk blussend vermogen - druk-loze RVS units
- lange levensduur - lage kosten