Altijd bereikbaar via 0566 620 909  

Home | Contact | Nieuws

| Over Ons | Catalogus

Actie

Geluidsisolatie

Er zijn twee soorten geluid:

1 : Trillings- of contactgeluid

Dit type geluid is te isoleren door massa (gewicht) op ondergronden toe te passen. Vroeger werden er loodplaten voor gebruikt, echter de prijs en verkrijgbaarheid hebben er toe geleid dat kunststof buigslappe isolatieplaten met een hoog soortelijk gewicht deze loodplaten hebben vervangen.
- Deze isolatieplaten (ook wel ontdreuningsplaten genoemd) zijn toepasbaar op, tussen of onder vloeren/luiken, op tanks en schotten, etc. en zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende dikten en gewichten. Deze platen zijn niet zelfklevend, echter kunnen gemakkelijk worden verlijmd met een tixotrope contactlijm of een polymeerkit zoals het merk Zettex welke wij voeren.
- Voor bepaalde oppervlakten zoals tanks en het scheepsvlak boven de schroef is de combinatie Zincor plaatjes met 2-componenten ontdreuningspasta de oplossing. Door deze materialen toe te passen wordt de frequentie op dat gedeelte veranderd, waardoor de trilling als het ware "dood slaat".
- Tevens leveren wij speciale strips, genaamd Sylo-Elast, welke houten wanden, vloeren en luiken ontkoppelen. Sylo-Elast is vervaardigd van polyurethaan elastomeer en heeft de unieke eigenschap dat deze aan één zijde zelfklevend en blijvend elastisch is. Bijkomend voordeel is dat Sylo-Elast mechanisch niet slijt. Een goedkopere variant zoals geperst vlokkenschuim beschikt niet over deze eigenschappen.

2 : Luchtgeluid

Door zachte absorberende materialen toe te passen zoals ons CE-gecertificeerde polyurethaan schuim met als merknaam Combicel Marine wordt het luchtgeluid als het ware gesmoord. Dit vlakke schuim is aan de bovenzijde voorzien van een lichtzilvergrijs geweven en hittebeschermend doek als beschermende toplaag waardoor geen vuil, damp en vloeistoffen in het schuim kunnen dringen. Dit speciale doek is zeer sterk, zodat u tijdens werkzaamheden in het (machinekamer)compartiment het schuim niet kunt beschadigen. Combicel Marine is een zelfklevende plaat met een afmeting van lengte 2000 mm x breedte 1000 mm x dikte 25 mm of 40 mm verkrijgbaar. Om eventuele naden af te plakken hebben wij een speciale tape. Deze tape heeft hetzelfde uiterlijk als de toplaag.

Om een maximale geluidsreductie en daarmee optimaal comfort te bereiken is een investering in bovengenoemd materialen geen weggegooid geld. Ga serieus te werk door de geluidsbron als het ware in te dammen door zowel isolatie- en absorptieplaten toe te passen. De snelheid en de hoeveelheid luchtgeluid wordt door het schuim geabsorbeerd en door de isolatieplaat geïsoleerd, zodat de overdracht van het geluid tot een minimum wordt beperkt.